PRÀCTICA FETA EL 15/11/16
Per a mes informació sobre les diferents tipus de glúcids: http://www.xtec.cat/ieslabisbal/salut/Elsglucids.htm
Els glúcids son biomolècules organiques formades per carboni, hidrogen i oxigen. La seua funció és donar energia al cos. Segons la quantitat de molècules adherides, es classifiquen en monosacàrids, que són els més senzills i els que donen energia més ràpidament. Oligosacàrids, compostos de 2 a 10 monosacàrids. I els polisacàrids, són macromolècules polimèriques formades per diverses unitats de monosacàrids units per enllaços, l'energia que donen és a més llarg termini.
En aquesta pràctica hem agafat diferents tipus de glúcids i hem comprovat quins tenen poder reductor i quins no.
MATERIALS:
- Mostres de glucosa, fructosa, sacarosa i midó
- 8 tubs d'assaig
- Fehling A i B
- Lugol
- Pinces
- Encenedor
- Encenedor d'alcohol
- Graella
PASSOS A SEGUIR:
- Posem unes gotes de mosta en dos tubs d'assaig, de manera que ens posem en els 8.
- Després afegirem a un dels tubs d'assaig de cada mostra, Fehling A i després la mateixa cantitat de Fehling B.
- Els mesclem i agitem el tub. L'agafem en unes pinces i el calentem fins que ixquen bombolles. Aleshores l'apartem i el deixem que es gele.
- En els altres tubs afegim una gota de Lugol.
Al deixar que donen lloc les reaccions, en aquelles mostres on hem afegit Fehling, la fructosa i a glucosa, canvien el color a roig, mentre que la resta obté un color verd.
En les mostres que hem afegit Lugol, tan sols canvia de color el midó, la resta no.
→En la pràctica que jo vaig realizar no va exir bé la part del Fehling perquè vam posar poc de reactiu, Vam obstindre aquest resultat:
La part de darer es de Fehling i la de davant de Lugol, on sí es pot observar bé la diferència entre el reductor i els no reductors.
AIXÒ PER QUÈ PASSA?
En el primer cas, canvien a color roig aquelles substàncies que són reductores. Justament observem que són aquelles que sols estan formades per una molècula.
En el segon cas, tan sols dona possitiu el midó, que és l'únic polisacàrid.
En ambos reaccions ocorre per els enllaços de cada substància.
Per a mes informació sobre les diferents tipus de glúcids: http://www.xtec.cat/ieslabisbal/salut/Elsglucids.htm
Fonts d'informació: http://www.xtec.cat/ieslabisbal/salut/Elsglucids.htm
No hay comentarios:
Publicar un comentario