PRÀCTICA FETA EL 18/10/15
Les cèl·lules que formen el teixit adipós són les anomenades cèl·lules adiposes. Aquestes són de forma redona i la seua principal característica és la seua gran capacitat d'emmagatzemar greix en els seus vacúols.
Les cèl·lules que formen el teixit adipós són les anomenades cèl·lules adiposes. Aquestes són de forma redona i la seua principal característica és la seua gran capacitat d'emmagatzemar greix en els seus vacúols.
En la pràctica que hem realitzat, hem vist
cèl·lules del teixit adipós d'una peça de cansalada. Per a conseguir-ho hem seguit les instruccions
següents:
MATERIALS:
-
Tinció (Sudan III)
-
Bisturí
-
Pinces
-
Tabla per a dissecció
-
Porta objectes
-
Cobre objectes
-
Una peça de cansalada
-
Microscopi
-
Paper de eixugar
PASSOS A SEGUIR:
-
Tallar un tros fi de cansalada amb ajuda del bisturí i la tabla de dissecció.
-
Col·locar amb les pinces el tros de cansalada tallat sobre el porta objectes.
-
Aplicar una gota de Sudan III sobre la mostra que tenim al porta objectes.
-
Cobrir la mostra tintada amb el cobre objectes.
- Amb un tros de paper, eixuguem un poc el tinte que sobreeix del cobre objectes.
- Agafem la preparación i la col·loquem al microscopio per vore-la.
QUÈ PODEM OBSERVAR AL MICROSCROPI?
Si ajustem i enfoquem el miscroscopi, en l'augment més petit, i el mitjà, hem pogut observar aquestes imatges:
L'objectiu d'aquesta pràctica era poder observar al microscopi el teixit adipós. La principal característica d'aquest és almacenar lípids per realitzar tres funcions:
1) Amortiguar els cops que puga recibir el nostre cos i fer que els danys siguin menors.
2) Obtindre energia en cas de necessitar-la sense prendre aliments al moment.
3) Regula el nostre metabolisme
Com he mencionat abans, el nostre cos utilitza el teixit adipós per almacenar energia a llarg termini. Segons on es localitze el teixit es pot anomenar grassa viceral (és la que es troba de la pared abdominal), o grasa subcutània (és aquella que es troba al davall de la pell).
Fuentes de información: libro biología 3º ed. Santillana
No hay comentarios:
Publicar un comentario